description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
فوریه 4, 2019
description
در اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر فجر؛

از سیدعلی موسوی گرمارودی تجلیل شد

عصر شنبه ۱۳ بهمن و در بخشی از مراسم پایانی سیزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دکتر علی موسوی گرمارودی تقدیر و تجلیل شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در آیین اختتامیه جشنواره شعر فجر به پاس چهار دهه فعالیت دکتر علی موسوی گرمارودی در سرایش و پژوهش شعر، نشان «یک عمر دستاورد شعر فجر» به ایشان تقدیم شد.

دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از صحبت‌هایشان در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره شعر فجر، به تجلیل از این شاعر پیشکسوت و توانمند کشور پرداخت و درباره نقش ایشان در شکل‌گیری انقلاب اسلامی گفت: در خراسان، ده‌ها شاعر بزرگ به گونه‌ای در پیدایش و تاسیس این انقلاب بزرگ نقش داشتند. از بزرگانی چون اخوان ثالث، شفیعی کدکنی و دیگران، که با سروده‌هاشان آگاهی را تعمیم بخشیدند. با سروده‌هاشان، هیجانات اجتماعی را به سمت آزادی، به طرف استقلال به طرف روی پای خود ایستادن و مقاوت کشاندند. یکی از آن عزیزان که سبقه خراسانی هم دارد، استاد موسوی گرمارودی است.

وی همچنین افزود: شعر آیینی ما سابقه داشت، اما شعر نو آیینی شعری بود که بین شعر حماسی و مذهبی و در جایی با شعرعرفانی تقاطع‌هایی برقرار می‌کرد. آقای موسوی گرمارودی یکی از شاعرانی بود که شعر نو آیینی را به شکل قابل توجهی در فضای اجتماعی ما قرار داد. آثاری چون «در سایه‌سار نخل ولایت» و آثاری که قبل از انقلاب از ایشان عرضه شد با همین رویکرد بودند. همچنین در حوزه شعر سیاسی اجتماعی، همانطور که خودشان در یکی از گفتگوهایشان ‌گفتند، وقتی در زندان بودند برای شعر «بهار خون» به تعداد تک تک کلماتش شلاق خوردند. واژگانی که عملا توانسته بود چنان فضایی را بیافریند که جریان استبداد حس می‌کرد هر واژه‌اش شلاقی است به صورت او و می‌خواست با زدن شلاق بر کف پای استاد، انتقام بگیرد.

در این مراسم دکتر سیدعلی موسوی گرمارودی پشت تریبون قرار گرفت و این شعر را برای حضار خواند:
ای خوش آنان کاندرین نامهربان دنیای بد
عمر را در کار خوب مهربانی کرده‌اند
خود چو خور پیوسته سرگردان عالم بوده‌اند
پیش پای دیگران پرتوفشانی کرده‌اند
پیش پا افتادگان دشت حسرت را چو کوه
باشکوه و استواری پشتبانی کرده‌اند
صخره‌های ساحل صبر و نجابت بوده‌اند
با هجوم موج غم‌ها سرگرانی کرده‌اند
ور چو ابر از گریه بار دل گَهی بگشوده‌اند
گریه همچون شام بارانی نهانی کرده‌اند
ور ز دلتنگی چو غنچه دست بر سر برده‌اند
پا به پای هر نسیمی شادمانی کرده‌اند
چون چنار پیر کآرد در بهاران برگ نو
پنجه گاهی نرم با یاد جوانی کرده‌اند
آن کسان کاندر جهان این‌گونه نیکو زیستند
راست چونان چون شهیدان زندگانی کرده‌اند
چون دُر افشاندم ز گرمارود من این قطعه را
بر سر آنان که عمری جانفشانی کرده‌اند

گفتنی است، مراسم پایانی سیزدهمین دوره جشنواره شعر فجر عصر شنبه ۱۳ بهمن در کتابخانه ملی برگزار شد و برگزیدگان این جشنواره معرفی شدند.

دیدگاه خود را در مورد این متن برای ما بنویسید.

comment
account_circle
email